براي ديدن عکس های معبدهای ابو سیمبل در اسوان ، مصر (اينجا) را کليک کنيد
معبدهای ابو سیمبل، شامل دو معبد سنگی بزرگ در حبشه ، جنوب مصر در غرب دریاچه ناصر- و در 230 کیلومتری جنوب غربی شهر اسوان قرار دارد. این معبدهای دوقلو در زمان حکومت رامسس دوم ، یکی از فراعنه مصر ، در قرن 13 پیش از میلاد مسیح به عنوان یادبودی ماندگار از وی و ملکهاش نفرتاری ساخته شد. در ساخت این معبد بیش از 50 هزار نفر از سنگتراشان تلاش میکردند. بین سال های 1966- 1964 یونسكو (UNESCO) انجام پروژه جابجایی معبد را به عهده گرفت و دولت مصر معبد را در صخره ای 200 فوت بالاتر از محل اصلی اش مجددا باز سازی كرد.
علت جا به جایی این معبد تصمیم دولت مصر برای تولید برق و تامین آب کشاورزی از سد اسوان و در نهایت جلوگیری از به زیر آب رفتن و انهدام این بنای باستانی بود.
معبدهای ابوسیمبل در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. در ساخت این معبد هیچگونه مصالح ساختمانی بکار نرفته و یکپارچه از سنگ است. درب ورودی این معبد را چهار مجسمه 20 متری احاطه کرده است. محل قرار گرفتن این معبد رو به شرق و به گونهای است که یكی از خدایان خورشید درست در بالای فرورفتگی سردر ورودی قرار دارد و پرتوهای خورشید، دو بار در سال -در روزهای 22 فوریه و 22 اکتبر – به داخل معبد میتابد و خدایان معبد را که به حالت نشسته قرار دارند را کاملا روشن و درخشان میکند.
یکی دیگر از عجایب ساخت این معبد تربیت حجارانی بوده است که در زمان ساخت معبد ابوسمبیل به آموزش و فراگیری حجاری و پیکر تراشی مشغول بوده اند . رامسس دوم با هزینه کزاف، حجاران را از جزیره کرت به مصر می آورده تا اینکه در مدرسه حجاری، آموزگار شاگردان مصری شوند و به آنها فن حجاری را آموزش دهند! ابتدا اطراف کوه منول را با تلاش فراوان مسطح و خالی کردند تا محل تردد و رفت و آمد معماران به سهولت انجام پذیرد و همچنین معبد از چهار طرف قابل دسترسی باشد . سپس یک شکاف عظیم بین کوه ایجاد کردند. این شکاف برای آن بود که در یک طرف، معبد اصلی و بزرگ ابوسیمبل و در طرف دیگر معبد کوچک که چهار پیکر ایستاده در آن قرار بود ساخته شود و این دو معبد را از هم جدا سازد .