زندگی کتابی است ، که بدون سفر یک صفحه آن بیشتر خوانده نمی شود.

                                                                                                                      

 

 چرا منطقه‌اي پر رفت و آمد خالي از سکنه مي‌شود؟ اين سوال و سوالات اينچنين مخصوص اماکن متروکه، به ويژه شهرها و شهرک‌ها و کارخانجات صنعتي است که امروز به سبب خالي بودن تبديل به يکي از مناطق پرجاذبه و ديدني گردشگران شده اند. اين شهرها که به آنها شهر ارواح لقب داده‌اند در کجا قرار دارند؟ براي يافتن آنها نيازي به جستجوي تمام دنيا نيست، زيرا سايت Tourism-Review.com با معرفي مناطق برتر متروکه جهان، نياز شما را برآورده است. آنچه در ذيل به آنها اشاره مي‌شود مجموعه‌اي از 10 منطقه متروک و وهم انگيز جهان است که شايد در آينده تبديل به مناطق گردشگرپذير شوند.

1- بودي (Bodie) کاليفرنيا؛ اين شهر که در سال 1876 به واسطه معادن منطقه ايجاد شد جمعيتي بالغ بر 10 هزار نفري را تا سال 1880 در خود جاي داده بود اما امروزه به يکي از مشهورترين شهرهاي متروکه يا شهر ارواح آمريکا تبديل شده است. اين شهر که تا سال 1962 از ساکنان چيني تبار خود که براي رسيدن به روياي آمريکايي وارد اين شهر شده بودند، بهره مي‌برد، اندک اندک با خروج آنان، به شهري مرده تبديل شد. هم اکنون اين شهر قديمي، به پارکي تاريخي تبديل شده و در طول سال ميزبان گردشگران فراوان از سراسر جهان است.

2- سان ژي، تايوان: پروژه‌اي رها شده در حومه شهر تايپه تايوان. منطقه‌اي که بيشتر به سکونتگاه موجودات ناشناخته شباهت دارد تا شهري زميني. اين شهرک کوچک، که هنوز هم مي‌توان آثاري از يک مجموعه مسکوني زنده همچون کارخانه‌ها، سيستم حمل و نقل داخلي و ديگر اماکن مسکوني را در آن مشاهده کرد به عنوان دهکده‌اي مرفه براي سپري کردن تعطيلات طراحي شده بود. اما نبود بودجه کافي و عواملي مشابه هنوز هم ساخت و ساز در آن را متوقف ساخته است. امروزه اين شهر را مرکز ارواح سرگشته کارگراني مي‌دانند که در طول دوره ساخت آن کشته شده‌اند.

3- واروشا، قبرس؛ اين شهر که زماني به دليل برخورداري از هتل‌ها و سواحل زيبايش يکي از پيشرفته‌ترين جاذبه‌هاي گردشگري قبرس به شمار مي‌رفت، پس از حمله سال 1974 ارتش ترکيه، به شهري خالي و متروک تبديل شد. ساکنان اين شهر که در هنگام خروج به اميد بازگشت دوباره وسايل ضروري را با خود برده بودند هنوز هم پشت ديواري از سيم‌خاردارها در انتظار بازگشت به شهر خود هستند. با اين وجود امروز دو دولت ترکيه و يونان طرح‌هايي را براي احيا دوباره آن در نظر گرفته و پيش‌بيني مي‌شود دروازه‌هاي اين شهر رها شده تا سال 2010 به روي گردشگران گشوده خواهد شد.

4- گانکان‌جيما، ژاپن: جزيره هاشيمايا گانکان‌جيما (جزيره ناوجنگي) يکي از 505 جزيره متروکه استان ناکازاکي ژاپن به شمار رفته و ويژگي‌هايي منحصر به فرد دارد. در اواخر قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم شرکت ميتوبيشي، به دليل وجود معادن زغال سنگ بسيار در اين منطقه و اهميت آن براي مردم ژاپن سرمايه‌گذاري هنگفتي را به منظور استخراج زغال سنگ در اين منطقه آغاز کرد. در طول اين مدت، ساختمان‌هاي بتوني متعددي ساخته و جمعيت آن تا سال 1959 به 835 نفر در هر هکتار رسيد. اما به دليل جايگزين شدن نفت به جاي زغال سنگ و کاهش نياز کشور به اين سوخت، رونق تجاري آن کم شده و کارگران براي يافتن شغل ديگر آن را ترک کردند. دولت ژاپن در نظر دارد، اين شهر صنعتي متروک را از نو احيا کرده و آن را به يکي از جاذبه‌هاي گردشگري اين کشور تبديل کند.
5- بالسترينو، ايتاليا: اين شهر در مقايسه با 10 شهر همجوار خود تاريخچه‌اي طولاني و شکوفا پيش از متروک شدن کامل دارد. شهري که در قرن يازدهم بنا شد و به دليل برخورداري از آب و هوايي خوب محلي مناسب براي کاشت درختان زيتون به شمار مي‌رفت. اين شهر که در سال 1860 جمعيتي 800 نفره را در خود مي‌ديد، بعدها به دليل زمين لرزه‌هاي متعدد نواحي شمال غربي ايتاليا ساکنان خود را از دست داد و پس از گذشت 60 سال به دليل نداشتن ثبات زمين شناختي به شهري متروک تبديل شد.

6- دنياي بازي کاتولي، تايوان: اين مجموعه که يکي از پارک‌هاي تفريحي چند منظوره تايوان به شمار مي‌رفت براثر زلزله بيست و يکم سپتامبر 1999 جاذبه خود را از دست داد. اين مجموعه که امروزه محل زندگي گياهان حاره‌اي، حيوانات، حشرات و ماشين آلات زنگار بسته است، چهره‌اي بسيار ترسناک‌تر از هر مکان متروکي را به خود گرفته است. اگر چه رنگ‌ها، نقاشي‌ها و راه‌آهن مرتفع و پرپيچ و خم آن نمادي از شادي‌هاي دوران کودکي را به تصوير مي‌کشيد اما ظاهر امروز آن خاطره‌اي جز مرگ و زوال را براي بينندگان خود تداعي نمي‌کند.

7- سنتراليا، پنيسلوانيا: اين شهر به دليل معادن زغال سنگ خود، از رونق بالايي برخوردار بود. اما به دليل آتش گرفتن محل دپوي فاضلاب شهري آن که منجر به انفجار معادن زيرزميني زغال سنگ شد، به يکباره خالي از سکنه شد. اين آتش سوزي از سال 1962 تاکنون ادامه داشته و برخي کارشناسان تداوم آن را تا 250 سال آينده تخمين زده‌اند.

8- ياشيما، ژاپن: اين منطقه به دليل ميزباني زائران بسيار يکي از جذابترين اماکن گردشگري مذهبي ژاپن به شمار مي‌رفته است. در دهه 1980 و در زمان شکوفايي اقتصاد ژاپن، اکثر کارشناسان، از اين منطقه به عنوان يکي از مدرنترين تفرجگاه‌هاي کشور نام مي‌بردند. از اين رو شش هتل و چند بناي کوچکتر به همراه يک آکواريوم و يک تله کابين در اين منطقه تفريحي براي گردشگران ساخته شد. اما به يکباره بحران مسکن، ذخيره مالي بسياري از سرمايه‌گذاران کوچک و شرکت‌هاي بزرگ ساختماني را خالي کرد و اين امر موجب توقف پروژه‌ها و خروج سرمايه‌گذاران و سکنه اين منطقه شد. امروز فروشگاه‌هاي مملو از اجناس و هتل‌هاي مبله و مجهز آن در انتظار مسافراني به سر مي برند که هيچگاه باز نخواهد گشت.

9- پيرپيات، اوکراين: اين شهر در شمال اوکراين و در نزديکي نيروگاه چرنوبيل قرار دارد. شهري که تا بيش از فاجعه هسته‌اي نيروگاه بيش از 50 هزار سکنه را در خود جاي داده بود. جمعيتي که اکثر آنها را کارگران اين نيروگاه تشکيل مي‌دادند. اين شهر که از آن زمان تاکنون خالي از سکنه مانده و تا سال‌هاي متمادي امکان زندگي در آن مسير نيست، در دهه 1990 در هرج و مرج فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، شاهد سرقت‌هاي بي شماري بود. سرقت اجناس منازل که در آن زمان ارزش مادي فراواني داشتند هنوز هم ساکنان مهاجر اين شهر در انتظار بازگشت به خانه‌هايشان به سر مي‌برند.

10- کراکو، ايتاليا: اين شهر در سال 1060 ميلادي توسط اسقف اعظم آرنالدو بنا شد. همانند ديگر شهرهاي قرون وسطي ايتاليا خانه‌هايي روي تپه‌ها ساخته شده و تا اواخر قرن نوزدهم جمعيتي دو هزار نفره را در خود جاي داده بود. ولي تا بيش از آغاز جنگ جهاني اول نيمي از سکنه شهر از خانه‌هاي خود کوچ کرده و تا سال 1963 به دهکده مجاور نقل مکان کردند.مورخان زمين لرزه‌هاي متعدد ريزش کوه و فقر کشاورزان را دليل اصلي اين مهاجرت‌ها عنوان کرده‌اند

محمد برازنده

DESIGN BY SOORI
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای مدیران این سایت محفوظ می باشد