زندگی کتابی است ، که بدون سفر یک صفحه آن بیشتر خوانده نمی شود.

                                                                                                                      

 

برای دیدن عکس های خانه بروجردی‌ها  در کاشان ، اصفهان (اینجا) را کلیک کنید.

خانه بروجردی‌ها از آثار تاریخی شهر کاشان است. این بنا در محلهٔ سلطان میراحمد واقع است و در نیمهٔ دوم قرن ۱۳ هجری ساخته شده و تحت شماره ۱۰۸۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌است. نقاشی‌های ارزنده و گچ‌بری‌های این خانه، زیر نظر کمال‌الملک، نقاش بزرگ ایران اجرا شده‌است. بانی این خانه، حاج سید حسن بروجردی از بازرگان‌های نطنزی مقیم کاشان و معمار آن استاد علی مریم کاشانی بوده‌است. خانه بروجردی اکنون محل اداره میراث فرهنگی کاشان است. قدمت خانه طبق کتیبه موجود به 1292هجری قمری باز میگردد (حدود 132سال پیش ) و صاحب اولیه آن حاج سید جعفر نطنزی است

در خانه بروجردی‌ها بیش از 150 بنا و گچ کار و آینه کار و دیگر هنر مندان برای مدت 18 سال کار کرده اند این خانه شامل قسمتهای دوگانه اندرونی و بیرونی بوده که دارای حیاطی کشیده است که در دوسر آن دو مجموعه فضایی مهم واقع اند که نسبت به دیگربخش های خانه از ارتفاع بیشتری برخوردارند و قسمت بیرونی آن مورد بحث است . جبهه جنوبی حیاط مهمترین بخش خانه است که دارای تالار بزرگی هست  با اتاق ها و فضاهایی که در دو طبقه و دور تا دور تالار قرار گرفته اند و در جلوی این تالار فضایی وجود دارد که رابط بین تالار  و ایوان بزرگ مشرف به حیاط است اغلب فضاهای اصلی این خانه دارای تزئیانات مفصلی هستند به خصوص شقف گنبدی و یزدی بندی شده تالار اصلی و نورگیرهای تعبیه شده در لابلای آن  که همواره با نورگیر اصلی وسط شکلی ویزه و بسیار متفاوت به گنبد بخشیده اند. ایوان جلوی این بخش با نمای شاخص و بلند در جلوی حجم پر هیبت سقف تالار خودنمایی میکند . حوض طویل و کشیده میان حیاط و باغچه های دو طرف آن نیز به شکوه این منظره افزوده است . مجموعه واقع در جبهه شمالی نیز دارای یک تالار پنج دری  با شاه نشین است که یک مهتابی در جلوی خود و  و دو اتاق سه دری کوچک نیز در دو طرف آن قرار دارد .

خانه بروجردی‌ها

در جبهه شرقی سه اتاق و فضاهای مربوط به خدمه قرار دارد و در جبهه غربی فقط طاق نماهایی قرینه با نمای جبهه مقابل به چشم می خورد  ورودی نیز شامل یک سر در و جلو خان با تزئینات گچ بری و چند فضای متوالی مختلف الشکل و دالانی است که به حیاط ختم می شود و به طور کلی این ترکیب  تازه وارد را طی پشت سر گذاردن سلسه مراتب خاصی به حیاط می رساند.

 

DESIGN BY SOORI
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای مدیران این سایت محفوظ می باشد