زندگی کتابی است ، که بدون سفر یک صفحه آن بیشتر خوانده نمی شود.

                                                                                                                      

 

محمد برازنده- شما مي‌دانيد شهرهاي تميز اروپا کدامند؟ در کدام شهر مي‌توان، فضاهاي سبز وسيع،رودهاي صاف و روان با تعداد کمي اتومبيل‌ را ديد ؟ اتحاديه اروپا براي پاسخ به اين سوال و ترغيب شهرهاي اين قاره به زندگي سبز ، جوايزي ويژه را در نظر گرفت که اولين جايزه‌ها به شهرهاي استکهلم و هامبورگ رسيد.

ما هم سعي کرديم مجموعه‌اي از هفت شهر تميز اروپا را که جزء بهترين‌ها و سرسبز ترين‌ها هستند به شما معرفي کنيم.

آمستردام، هلند: شهر دوچرخه ها
شهري که دوچرخه اولين وسيله نقليه مردم محسوب مي‌شود و اغلب مردم از آن استفاده مي‌کنند.

استفاده از وسايل حمل و نقل پاک در آمستردام سابقه‌اي طولاني دارد. مطالعات و تحقيقات به دست آمده در فاصله سال‌هاي 2005 تا 2007، نشان داد که شهروندان آمستردامي از دوچرخه‌بيشتر از اتومبيل‌ها براي حمل و نقل استفاده مي‌کنند، اين آمار نتيجه فعاليت 30 ساله مسئولاني است که با ايجاد مسيرهاي متعدد دوچرخه سواري سعي در نهادينه کردن و تشويق مردم به استفاده از اين وسيله کرده‌اند. اکنون از هر چهار شهروند آمستردامي سه نفر با دوچرخه رفت و آمد کرده و از اين رو اين شهر را منطقه‌اي ايمن و سبز مي‌دانند.

بريستول، انگلستان: شهري با پارک‌ها و فضاهاي سبز متعدد
اين شهر با پارک‌ها و فضاهاي سبز و مردماني مخالف توليد آلاينده‌هاي زيست محيطي شهرتي جهاني پيدا کرده‌ است. بيش از 450 پارک و فضاي سبز در نقاط مختلف اين شهر قرار دارد که شهر را به يکي از سبزترين شهرهاي انگلستان مبدل کرده است. پارک‌هاي تاريخي شهر بريستول با مناظري زيبا و فضاهاي سبز متعدد، سالانه جمعيتي بالغ بر 25 ميليون نفر از دوست داران طبيعت را در خود جاي مي‌دهند. اين فضاها که ريه‌هاي سبز شهر نام نهاده شده‌اند اهميت فراواني براي در امان ماندن مردم از تغييرات آب و هوايي دارند.

کپنهاگ، دانمارک: حمامي در شهر
سال‌هاي سال است که مردم شهر کپنهاگ از شنا در لنگرگاه‌ و سواحل اطراف اين شهر لذت مي‌برند. امروزه مسئولان اين کلان شهر قصد تميز سازي آب رودخانه‌هاي اين شهر که از دريا سرچشمه گرفته‌اند را دارند. براي اين کار از دستگاه‌هاي تصفيه سيستم فاضلاب شهري استفاده کرده‌اند که تا سال 2015 نصب و راه‌اندازي مي‌شود.

علاوه بر آن طرح‌هاي سبز ديگري براي دسترسي ساده جمعيت يک ميليون و يکصدهزار نفري اين شهر به پارک‌ها و فضاهاي سبز نيز در حال اجرا است. طبق اين برنامه‌ها، از هر 10 شهروند کپنهاگي، 9 نفر بايد تا سال 2015 در مدتي کمتر از 15 دقيقه امکان دسترسي به مناطق تفريحي را داشته باشند که براي دستيابي به اين هدف ايجاد 14 پارک جديد و کاشت 3000 اصله درخت خياباني در دستور کار مسئولان قرار گرفته است.

فرايبورگ، آلمان: شهر باد و آب و خورشيد
اين شهر در بخش جنوبي آلمان قرار داشته و يکي از گرمترين و آفتابي‌ترين مناطق اين کشور محسوب مي‌شود. خورشيد و باد و آب‌هاي رودخانه‌هاي کوچکي که به رودخانه راين منتهي مي‌شوند، نقش اساسي در تهيه انرژي و برق اين شهر ايفا مي‌کنند.

در حال حاضر چهار درصد از کل انرژي شهر فرايبورگ از منابع انرژي بازيافت شونده همچون باد و منابع بيولوژيکي تامين مي‌شود. از اين رو شوراي شهر در صدد است با توسعه توربين‌هاي بادي و افزايش گياهان بيولوژيکي استفاده از اين منابع در توليد انرژي شهر را بيشتر کرده و تا سال 2010 اين ميزان را به 10 درصد افزايش دهد. سوخت‌هاي هيدروژني و آفتاب، ديگر منابع انرژي زاي فرايبورگ محسوب مي‌شوند که طبق چشم‌اندازي يک ساله بايد 2/1 انرژي مورد نياز شهر را تامين کنند.

هامبورگ، آلمان: توسعه‌اي سبز در دومين بندر پر رفت و آمد اروپا
بندر هامبورگ، به واسطه ورود و خروج متعدد کشتي‌ها دومين بندر بزرگ اروپا محسوب مي‌شود. مسائلي چون توسعه تراکم شهري و افزايش درصد آلاينده‌ها از جمله مشکلات شهر هستند اما با تدابيري که مسئولان شهر بکار بسته‌اند آنچنان اثري از آلودگي در هواي اين شهر مشاهده نمي‌شود.

کنترل دائمي سيستم تنظيم کيفيت هواي داخل شهر توسط مسئولان باعث شده است که فضاي داخلي هامبورگ طي 10 سال گذشته از هواي پاک و به دور از آلودگي بهره گيرد. به عنوان مثال، استفاده از ون‌هايي با موتورهاي هيبريدي جهت حمل و نقل افراد و جرثقيل‌هاي دروازه‌اي بدون سوخت در انتقال بارها از جمله اقدامات انجام شده براي پاک نگاه دشتن فضاي سبز شهري است. اين اقدامات باعث شده است تا هامبورگ پايتخت سبز اروپا در سال 2011 لقب گيرد.

مونستر، آلمان: در تلاش براي کاهش مصرف سوخت فسيلي تا سال 2020
مونستر را پايتخت فرهنگي آلمان مي‌نامند، شهري در بخش‌هاي غربي اين کشور که سابقه‌اي نزديک به 20 سال را در حفاظت از محيط زيست در کارنامه خود به ثبت رسانده است. در حال حاضر سازمان‌هاي ويژه‌اي عمل نظارت بر بيش از 80 درصد پروژه‌هاي شهري را بر عهده گرفته و برنامه کاهش 40 درصدي آلاينده‌هاي موجود در اين شهر را تا سال 2020 در دستور کار خود قرار داده اند. علاوه بر آن گسترش فرهنگ دوچرخه سواري به منظور روان کردن ترافيک شهري در مسيرهايي امن از ديگر طرح‌هاي پاکسازي مقامات مونستر به شمار مي‌رود.

ديوار قلعه باستاني شهر که قدمت آن به قرون وسطي مي رسد با طولي 5/4 کيلومتري مسيري سبز و ايمن براي افرادي است که عبور و مرور با دوچرخه‌ها را به استفاده از اتوموبيل‌ها ترجيح مي‌دهند. در حال حاضر نزديک به 500 هزار نفر از جمعيت اين شهر را دوچرخه سواران تشکيل داده اند.

اسلو، نروژ: عوارض جاده‌اي، سامان دهنده حمل و نقل عمومي
اسلو، سابقه‌اي 20 ساله در بنا کردن سيستم دريافت عوارض جاده‌اي داشته و تاکنون سه تا پنج درصد ترافيک‌هاي شهري را کاسته است. اما مهمتر از کاهش حجم ترافيک درآمدي است که از اين راه حاصل شده و منجر به بهبود سيستم حمل و نقل شهري مي‌شود در اين ميان هر چه تعرفه عوارض بيشتر گردد از حجم ترافيک کاسته شده و به کاهش آلودگي هوا نيز کمک خواهد کرد.

آمارها نشان داده است که ميزان حمل و نقل مسافر در اسلو طي يک سال اخير هفت درصد افزايش يافته ولي اين ميزان در بخش رفت و آمد وسايط نقليه 5/1 درصد کاهش را نشان مي‌داده است. در اين بين اتومبيل‌هاي برقي به دليل آلاينده نبودن ملزم به پرداخت عوارض نبوده و مي توانند به صورت رايگان از پارکينگ‌هاي شهري استفاده کنند

DESIGN BY SOORI
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای مدیران این سایت محفوظ می باشد