زندگی کتابی است ، که بدون سفر یک صفحه آن بیشتر خوانده نمی شود.

                                                                                                                      

 

بازديد از منطقه‌اي باستاني بي شک تجربه‌اي آموزنده براي کساني است که مي‌توانند با قدرت تخيل خود نگاهي متفاوت به عجايب هزاره‌هاي گذشته تمدن بشري و نحوه زندگي آنها بياندازند. آموخته‌هاي ما از ديدن اماکن تاريخي، بالا رفتن قدرت تخيل در بازسازي شکوه و عظمت گذشته است. تخيلي که تنها با نگاهي گذرا، ويرانه‌هايي همچون معابد خدايان قديم، بازارهاي شلوغ قديمي و کاخ‌ها و قصرهاي فرمانروايان ديروز را به بناهايي عظيم تبديل مي‌کند.
اسامي و توضيحاتي که در ذيل مي بينيد از اهرام ثلاثه مصر گرفته تا کلوزيرم روم و ديگر ويرانه‌هاي باستاني جهان، تنها تلنگري بر ذهن براي يادآوري داشته‌هايي است که از گذشته‌هاي دور باقي مانده‌اند.

مناطق باستاني آفريقا:

اهرام ثلاثه مصر: اين بناها که مهمترين آنها را اهرام گيزا با شکوه و عظمت منحصر به فرد خود تشکيل داده اند، آخرين بازمانده‌هاي عجايب هفت گانه بوده و يکي از بزرگترين سازه‌هاي معماري جهان به شمار مي‌روند. مشاهده اين بناهاي هرم شکل از نزديک آنچنان متحير کننده است که سخت مي‌توان ساخت آنها را در 4000 سال پيش باور کرد.

زيمبابوه بزرگ: ويرانه‌هاي زيمبابوه بزرگ يکي از بزرگترين ويرانه‌هاي سنگي جنوب آفريقا است. اين بناها و برج‌هاي بزرگ تنها باروي هم قرار گرفتن ميليون‌ها قطعه سنگ و بدون استفاده از هيچ گونه مصالحي ساخته شده‌اند. بناهايي که حتي با گذشت هزاران سال هيچ تغييري در شکل و استقامت آنها به وجود نيامده است.

بناهاي باستاني آسيا:

پنج مکان برتر تاريخي هند: هند را به لطف برخورداري از مذاهب گوناگون و نشانه‌هايي از فرمانروايان و امپراتورهاي متعدد، کشور 72 ملت مي‌نامند. اين کشور به دليل برخورداري از مناطق تاريخي متعدد همچون تاج محل همه ساله گردشگران بسياري را به سوي خود جذب مي‌کند.

ميراث جهاني چين: ميراث جهاني چين، يکي از جذاب‌ترين و حفاظت شده‌ترين اماکن گردشگري اين کشور محسوب مي‌شوند. آثار مشهوري همچون ديوار بزرگ چين و ارتش تراکوتا و بسياري ديگر از مناطق نه چندان معروف اين کشور، از جمله مناطقي هستند که لحظاتي به يادماندني را براي گردشگران به يادگار مي‌گذارند.

آنگوروات، کامبوج: پارک باستاني آنگور کامبوج به لطف بناها و معابد متعدد آن يکي از مشهورترين مناطق باستاني جنوب شرقي آسيا به شمار مي‌رود. معبد آنگوروات، مهمترين بناي اين مجموعه تاريخي است که در قرن 12 ميلادي بنا و به يکي از پرجاذبه‌ترين‌ مناطق مذهبي کامبوج تبديل شده است.

شهر گمشده پترا، اردن: اين شهر که به دليل قرار گرفتن در منطقه‌اي دور افتاده در مناطق صحرايي جنوب اردن بيش از پانصد سال مفقود شده بود، امروزه جاذبه‌اي ديدني از تمدن قديم صحرانشينان عرب را به تصوير مي‌کشد. اين شهر که در ميان کوه‌هاي آهکي اردن از قرن چهاردهم تا نوزدهم ميلادي از چشم مکتشفان غربي دور مانده بود، امروز خود را به يکي از هفت عجايب دنياي جديد تبديل کرده است.

مناطق باستاني اروپا:

پلوديف، بلغارستان: شهر پلوديف، يکي از قديمي‌ترين شهرهاي اروپا است که تاريخي فراتر از تمدن روم و قسطنطنيه دارد. نشانه‌ها و آثار متعددي از گذشته‌هاي دور در اين شهر به يادگار مانده است. از دژها و قلعه‌هاي نظامي تراقيون گرفته تا مساجد امپراتوري عثماني.

پارتنون، آتن، يونان: خانه آتنا، الهه عقل و زيبايي يونان که بر فراز آکروپليس و مشرف بر شهر باستاني آتن بنا شده است. اين معبد که يکي از قديمي‌ترين‌ بناهاي يونان محسوب مي شود از زيبا‌ترين بناهايي است که به سبک دوريک يکي از سه روش معماري باستاني يونان طراحي و ساخته شده است.

مناطق تاريخي روم باستان، رم، ايتاليا: کلزيوم، معبد پانتنون، ساختمان شوراي شهر، همه تنها بخشي از آثار با شکوه روم به شمار مي‌روند. بسياري از اين مناطق تاريخي در مرکز شهر رم قرار گرفته و اين شهر را به بزرگترين موزه تاريخ تمدن جهان تبديل کرده‌اند.

تري‌ير، آلمان: قديمي‌ترين شهر آلمان واقع در کرانه رود موزل، که در سال 16 قبل از ميلاد به عنوان يکي از مستعمرات امپراتوري روم در آمد. اين شهر پس از مدتي به يکي از مناطق مسکوني مورد علاقه امپراتورهاي رومي درآمده و نام رم ثاني "roma secunda" بر روي آن گذاشته شد.

مريدا، اسپانيا: اين شهر ميزبان برجسته‌ترين و سالم‌ترين بناهايي رومي موجود در اسپانيا همچون سالن‌هاي تئاتر به جاي مانده از امپراتوري روم است. اين سالن‌ها که هنوز پابرجا باقي مانده اند در ماه‌هاي گرم تابستان محل اجراي نمايش‌هاي فضاي باز هنرمندان هستند.

مناطق باستاني قاره آمريکا:

ماچوپيچو، پرو: شهر ماچوپيچو در قرن پانزدهم ميلادي به دست امپراتوري اينکا برفراز رشته‌ کوه‌هاي آندز در پرو بناشد. اين شهر که در سال 1911 به دست هيرام بينگام باستان‌شناس بريتانيايي کشف گرديد، در سال 2007 به عنوان يکي از هفت عجايب دنياي جديد برگزيده شد.

ويرانه‌هاي ماياها در شبه جزيره يوکاتان مکزيک: ويرانه‌هايي که هنوز هم ميتوان پيشرفت اين تمدن را علوم فضايي و هنر بر روي حکاکي‌هاي باقي مانده آن مشاهده کرد. هرم چيچن ايتزا از مشهورترين بناهاي اين شهر تاريخي است که در فهرست عجايب هفت گانه دنياي جديد قرار گرفته و در کنار ديگر مناطق باستاني اين تمدن به جذب علاقمندان و گردشگران مي‌پردازد.

ال مورو، پورتوريکو: قلعه نظامي ال مورو، يکي از برجسته‌ترين بناهاي جزيره سان خوان پورتوريکو به شمار مي‌رود و نقشي برجسته‌ در محافظت اين کشور در مقابل دنياي جديد بر عهده داشته است.

جيمزاستون، ويرجينيا: اگرچه قدمت اين منطقه را نمي توان با سابقه تاريخي ديگر مناطق باستاني جهان مقايسه کرد، اما به دليل نام گرفتن به عنوان اولين سکونتگاه ثابت انگليسي‌هاي مهاجر به آمريکا در سال 1607 شهرت و اهميت تاريخي بالايي به خود گرفته است. هنوز هم مي‌توان حفاري‌هاي متعددي را در آن ديد که به اميد يافتن اثري تازه از ساکنان اوليه اين سرزمين در جاي جاي آن به وجود آمده اند.

بي شک نام بردن اين مناطق معرفي تمام جاذبه‌هاي تاريخي جهان نيست، اما شايد بتواند به عنوان حرکتي اوليه، علاقمندان به تمدن‌هاي کهن را به جنب وجوشي هر چند مختصر در شناخت ديگر آثار به جاي مانده از اقوام گذشته وا دارد

محمد برازنده

DESIGN BY SOORI
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای مدیران این سایت محفوظ می باشد