زندگی کتابی است ، که بدون سفر یک صفحه آن بیشتر خوانده نمی شود.

                                                                                                                      

 

براي ديدن عکس هاي کاروانسرای کرمانشاهان در کرمان (اينجا) را کليک کنيد

کاروانسرای کرمانشاهان مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار است و در جاده یزد به کرمان ، روبروی مسجدابوالفضل واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۴۶۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. كرمانشاهان كاروانسرایی است با سر دری دو طبقه و چهار برج مدور. در گوشه ها سازه ایست كه به نقل از محمد مفید مستوفی بافقی ، در فاصله 50 فرسنگی از كاروانسرای یاغمیش قرار دارد . كرمانشاهان در زمره كاروانسراهای چهار ایوانی و حكومتی قلمداد میشود . مؤلف جامع مفیدی ، موقعیت كرمانشاهان را حوالی سر یزد می داند و قدمت آن را به دوران ساسانی نسبت می دهد .

کاروانسرای کرمانشاهان چون دیگر گونه های مشابه ، از صفه ها و دیگر فضاهای استراحتگاهی و خدماتی در حول یك حیاط مركزی شكل گرفته است . رباط كرمانشاه توسط حاكم وقت كرمان در عهد صفوی " گنجعلیخان " احداث شد ، اما این بنا در عهد قاجار بازسازی گردید . شاه نشین در طبقه فوقانی ورودی ،محل اقامتی ویژه ای بوده است . سقف شاه نشین دارای تزییناتی به صورت كاربندی گچی است و سقف فضای هشتی ، مختصر تزیینات آجری به صورت كاربندی دارد .

کاروانسرای کرمانشاهان

ورودی كاروانسرای كرمانشاهان رو به قبله گشوده می شود . در برابر در ورودی نماز خانه ای قرار دارد . ناگفته های كاروانسرای كرمانشاهان بسیار است و ما به گفته های استاد" پیرنیا"بسنده می كنیم كه می فرماید : با این كه رباطهای شاه عباسی هریك در جای خود بسیار زیباست ، ولی رباط كرمانشاهان جای ویژه ای دارد و در میان خوبرویان به خوبرویی مثل است .

 

DESIGN BY SOORI
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای مدیران این سایت محفوظ می باشد