حمام بزرگ رهنان ، گرمابه دو قلو با مساحتی بالغ بر یک هزار و 400 متر مربع مشتمل بر حمام بزرگ و حمام کوچک است به این صورت آقایان و بانوان میتوانستند در تمام اوقات روز از حمام استفاده کنند، حمام بزرگ از غروب تا طلوع روز بعد در اختیار آقایان و در طول روز در اختیار بانوان و حمام کوچک برعکس بود. درهای ورودی هم کاملا از یکدیگر مجزا هستند و در دو معبر متفاوت بنا شدهاند تا رفت و آمد زنان و مردان جدا باشد، زمین گرمابه، زمینی وسیع و خوش قواره و بدون هیچ قناسی است
و ورودی آن یک هشتی زیبا که با راهروی طویل پر پیچ و خمی که شاخصهی گرمابههای سنتی است و برای تنظیم دمای هوای بیرون و درون گرمابه طرح ریزی شده است و به سر بینهای بی همتا میرسد.
وارد موزه حمام بزرگ رهنان که می شوید ، مجسمههای انسان نما توجه هر تازه واردی را به خود جلب میکند، مجسمههایی که هر کدام یادآور آداب و رسومی است که در حمامها انجام میشد و اکنون هیچ خبری از آنها نیست، به دیوارهای حمام هم تابلوهایی نصب کرده بودند که آداب آن زمان را در قالب تصویر نشان میداد، تابلوهایی که به نسل جدید میگفت: در گذشته حمام حنابندان داماد؛ حنابندان عروس، حمام زایمان، حمام چله بران و ... وجود داشته و هر کدام با آیین خاصی برگزار میشده است.
براي ديدن عکس هاي موزه حمام رهنان در اصفهان (اينجا) را کليک کنيد
موزه حمام تاریخی رهنان در محلی به همین نام توسط حاج آقامحمدرنانی حاکم وقت اصفهان دردوره زندیه ساخته شده این شاهکاربی نظیردر کناربازارچه و مسجد ذوقبلتین بناشده است.
این بنا با مساحتی بالغ بر1467مترسومین حمام بزرگ جهان است تنها حمامی که با پلان شبستانی در ایران است و دارای پوششی گنبدی که20ستون سنگی وآجری بارپوشش طاق راتحمل می کندوبه نشانه کثرت تصاویرستون هادر8حوض آن به حمام چهلستون نیزمعروف است درسال 95 و با توجه به آیین هایی که در حمام های قدیمی برگزار بوده این حمام به موزه هنرهای آئینی نیز نام گرفت و در هربینه از آن نمادها و مجسمه هایی آیین های مربوط به قدیم مثل آئین حمام چله بری ؛ حمام دامادی ؛گلریزان و پایان عزا و ....درمعرض نمایش قرارداده شده است در بدو ورود به حمام باراهروهایی طولانی وتودرتو مواجه میشویم که برزیبایی های ان افزوده است و قسمت هایی چون گاورو و گربه روها که همه اصطلاحاتی قدیمی ولی کاربردی داشته است هنوز پابرجامانده است.
تقریبا تمام مردم رهنان با این حمام آشنایی دارند، ولی متاسفانه شهروندان اصفهانی کمتر با این مجموعه آشنایی دارند و تقریبا میتوان گفت که حمام مغفول مانده است. امیدوارم با اقداماتی که انجام میشود، بتوان حمام رهنان را نه تنها به اصفهانیها بلکه به تمام کشور معرفی کنیم.
آدرس: اصفهان خیابان کهندژ، سه راهی رهنان، داخل رهنان، خیابان مطهری، اول خیابان ابوذر
تلفن: 37394860